Tech giant Google have recently unveiled its plans for an impressive new headquarters in Mountain View, California. The new development is a collaboration with Bjarke Ingels of BIG and Thomas Heatherwick of Heatherwick Studio and will mark its first time creating and designing an office location from scratch. 

The architects have come up with a pioneering building, which features a flexible biodome that proudly wraps around the new HQ. The geodesic-dome will have shape-shifting abilities enabling them to be multipurpose: They can make way for Google's self-drive cars or expand and retract to change the scale.

Google

Ingels and Heatherwick came up with the idea of the lightweight block structures so that the technology business can base itself in a campus that seamlessly interacts with its surroundings. “It needs to be a neighborhood in Mountain View,” the video showcase (below) says. 

Google

The announcement aligns Google with its competitors, as Apple’s circle-like headquarters are currently under construction in Cupertino and Facebook announces a Frank Gehry-designed building in Menlo Park. Take a closer look via the video below: